VELUX BIM-objekter

VELUX har produceret nogle fantastiske BIM-objekter af deres tagvinduer til både ARCHICAD og Revit. Objekterne er ikke helt færdige endnu, men vi har allerede fået lov til at lægge en beta-version med i den danske lokalisering til ARCHICAD 23.

Alle vinduestyperne er gemt i samme objekt, der fungerer som en konfigurator, hvor du vælger indstillinger gennem en grafisk brugerflade. Der er mange muligheder, men det er gjort pænt og overskueligt, opdelt i en række sider, som man kender det fra andre objekter i ARCHICADs indbyggede bibliotek.

Vinduerne passer pænt i tagfladen og egner sig til visualisering både indefra og udefra, og giver pæne ikoner på planer, snit og opstalt. Man kan sågar åbne og lukke vinduerne, hvis det giver mening i ens visualiseringer.

Vælg selv detaljeringsniveau af dit VELUX-vindue

For at store, komplekse projekter med mange VELUX-vinduer ikke skal blive for tunge at arbejde med, er det muligt at vælge detaljeringsniveau på objektet i 4 niveauer, som styres manuelt eller gennem Model View Options. De 4 niveauer ses herunder:

Generelt er der utrolig mange muligheder for at fintune objektets indstillinger, som det ses i disse 4 eksempler:

Eksporteres til IFC

Man indstiller både vindues-typen, hvordan 3D-geometrien skal se ud og hvordan 2D-tegningerne skal styres grafisk. Der er en masse info omkring hvordan vinduerne monteres, og også en masse BIM-data, som kan eksporteres via IFC.

IFC-informationerne styres automatisk alt efter hvilke valg du har truffet under konfigurationen.

 
 

Herover ses listen af IFC-data der kan komme med i eksporten af VELUX’ vinduer.

 
 

Som en lille ekstra funktion, kan man indstille detaljerings-niveauet for plan, snit, opstalt og 3D i Archicad’s Model View Options, og dermed koble dette til forskellige Views. Det gør det muligt at styre hvilke tegninger der skal have hvilket detaljeringsniveau ét sted, og samtidig f.eks. holde 3D-visningen hurtig. – Det viser hvor gennemarbejdede Velux’ BIM-objekter er!

Velux præsenterede deres BIM-objekter på digitalBAU

VELUX præsenterede deres nye BIM-objekter på den messen digitalBAU i Köln i februar 2020, med en messestand som alene fremviste ARCHICAD-objekterne med brugerflade og en computerskærm til live-demo. Det var en kæmpe succes med masse af besøgende i standen. Det viser hvor vigtigt BIM-objekter er for producenter af “rigtige” bygningsdele.

Vil du i gang med VELUX’ nye BIM-objekter, så behøver du bare at downloade den danske lokalisering til ARCHICAD 23. Husk at objekterne stadig mangler den endelige afpudsning og de sidste funktioner.

Har du kommentarer eller spørgsmål til objekterne, står VELUX parat til at hjælpe dig. Kontakt:

Martin Let Hansen
BIM Manager

VELUX A/S
Aftermarket/Service & Digital Enablers
Ådalsvej 99 / DK-2970 Hørsholm

Mobile phone: +45 30 22 47 88
@ martin.l.hansen@velux.com
www www.velux.com

Forrige
Forrige

Dato-format i ARCHICAD

Næste
Næste

500+ overfladematerialer til ethvert behov