Ny version af Archicad Demo-hus

For at vise hvordan vi ville opbygge et BIM-projekt hos GRAPHISOFT Center Danmark, har vi lavet et demo-projekt, du kan downloade som fuldt Archicad-projekt og som BIMx-projekt.

Projektet består af en bygning med indretning og en masse løst inventar, som gør det muligt at lave interiør-visualiseringer med Cinerender. Der er både lyssætning og nips på reolerne og en masse GDL-objekter, hvor nogle er fra Archicads bibliotek, andre er downloads fra internettet, ligesom vi har lavet nogle af dem helt fra bunden.

Der er et par søjler, som understøtter den udkragede førstesal. Søjlerne er lavet med høj detaljering, beslagene, der holder dem er lavet med bjælkeværktøjet, og bolte/møtrikker er også lavet med bjælke-værktøjet. Dertil er de vist i både opstalt og 3D Document, som et bud på arbejdstegninger i perspektiv.

Illustrationerne herunder er taget fra BIMx-app’en til Mac:

Uden om huset er der lavet terræn med højdekurver og beplantning, som udover visualisering benyttes til en række tegninger for beplantning. Her vises også renoverings-værktøjer med styklister for eksisterende og fremtidige forhold.

Automatisk opdatering af projektet i Archicad

Der er også fundamentstegninger og gasbeton-planer, samt et Layout med visualiseringer. Åbner du Archicad-projektet, vil du kunne se, at ændringer af 3D-modellen automatisk opdateres i alle tegninger – også visualiseringerne, hvilket derfor virker som en form fro “Batch Render”!

Demohus i BIMx

BIMx-versionen er nem at gå til, og ser fantastisk overbevisende ud. BIMx gør det muligt at hoppe rundt mellem 2D-tegninger og 3D-model med en super cool effekt. BIMx-projektet kan ses direkte i en browser lige hérunder. Men BIMx fungerer bedre i app’en til enten Mac eller Windows eller allerbedst på en smartphone eller en iPad. Alle de forskellige apps og selve modellen kan downloades via dette link →

Projektet er kun lavet for sjov, og der er masser af fejl gemt hist og hér. Vi opdaterer løbende indholdet i demo-projektet, så der langsomt kommer mere og mere med. Vi opdaterer også til nyeste version af Archicad og sørger for, at du kan se de nye funktioner i hver version af Archicad.

Prøv selv at kigge på vores demo-projekt, og lad dig inspirere til at bruge endnu flere af Archicads mange muligheder.

Forrige
Forrige

Archicad 25 på vej...

Næste
Næste

BIMx viser boliger...